IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mercedes увеличава броя на автомобилите с 4х4

Слага 4Matic на С- и E-Class Coupe

Mercedes увеличава броя на автомобилите с 4х4


От следващата година автомобилите на Mercedes, чието задвижване е към четирите колела ще се увеличат. Германският производител е включил в плановете си да оборудва с тази опция настоящите купе версии на С- и E-Class

Mercedes постепенно увеличава броя на автомобилите с 4х4, като по този начин отговаря на изискванията на своите клиенти. Има райони по света и най-вече в Америка, където автомобилите на марката със задвижване към четирите колела са много търсени, казват немците.

Компанията се придържаше към класическото задно предаване за купе моделите си, но от следващата година това ще се промени с опцията 4Matic, която ще се предлага за двувратите С- и E-Class.

За желаещите да ползват тази опция все пак съществуват някои особености: тази трансмисия ще е приоритетна за автомобилите с 3,2-литров V6 двигател.

4Matic системата на Mercedes-Benz е постоянно активна, като въртящият момент, предаван от двигателя, се разпределя в съотношение 45:55 към предните и задните колела. Стандартно, всички модели с 4MATIC са със седемстепенна автоматична предавателна кутия.
 

Тагове: 4matic
0 от 500
  • #16
    5 rate up comment 1 rate down comment
    бавареца ( преди 12 години )
    аз не бих седнал да споря за патентите. това си е проучване за много време. само 4х4 няма как да е патентовао - ползва се одавна. разни диференциали може да са патентовани но не е задължително да е от ауди. има си фирми за тези неща и спокойно всеки може да си пазарува от тях.
  • #15
    4 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Глупави човече, ауди вече не са анонимни в щатите. Май не разбираш, че системите 4х4 са различни при високопроходимите и при обикновените автомобили. Двойното предаване има различен смисъл при спортните и по обикновените автомобили и суфовете. Ама нали трябва да покажеш че си ***.... Прочете ли статията за кар магазин от вчера? Аз също съм бил в щатите и съм виждал туарег и А8, вярно че говорим за ню юрк където има всичко, но колите са там.
  • #14
    5 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    А и още нещо - критерии за успеха на 4х4 система мисля че би трябвало да са големите проходими СУВ-ове а не А3 куатро, което е с размер на Тико и не може да качи бордюр щото е ниско.
  • #13
    4 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Умни човече,патентите нямат значение щом не им носят продажби.То аз може да имам патент на нещо абсурдно и какво ме грее че никой никой не може да го копира.Аз за разлика от теб съм живял дълги години в Америка и да Ауди са анонимни там.Това че се опитват всячески да пробият на ония пазар с милиони платени публикации и това има някакъв резултат наистина, защото продажбите им там се повишават, но са на светлинни години от първите места.
  • #12
    2 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Не си особено умен! Пиша ти за патенти, а не кой продава повече. Въпреки, че по този показател ауди пак е номер 1. Сигурен съм, че продават повече А4-А5 куатро от бмв3 Хдрайв, както А6 куатро продава повече от 5-та серия хдрайв и т.н. Освен че не става въпрос кой продава повече неуспорим факт е, че ауди са първи. Ауди не са ги чували в Америка!? Ти луд ли си или си *** като зелка. Като начало погледни вчера какви новини бяха публикувани, обърни внимание на американското списание кар енд драйв.
  • #11
    5 rate up comment 4 rate down comment
    Куатро Стаджони ( преди 12 години )
    BMW си остават със задно. Х-драйв е направен само за клиентите, които искат да могат да карат спокойно и зимата, но дори и за зимата не биха си купили скъп VW. A и Ауди феновете нека отговорят защо БМВ продава много повече 4х4 SUV модели от Ауди, както в Европа така и по целия свят? Ето го линка към бройките в Европа - http://***.automedia.bg/news/article_15024.html, а за Америка да не говорим, че там Ауди не са ги чували.
  • #10
    5 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Когато другите марки твърдяха, че двойното предаване е самоубийство за леките и спортните автомобили, главният тогавашен шеф на развойната дейност фердинанд Пийх дал зелена светлина на проекта за куатро. Това, че другите марки са се светнали да правят конКурентни автомобили е хубаво, но повечето патенти са взети и се налага системите да бъдат оборудвани или със стари и прости задвижвания или много по-сложни, имащи за цел да прескочат дадения патент, да върши същата работа, но да не се плати пате
  • #9
    6 rate up comment 4 rate down comment
    бб ( преди 12 години )
    За всички анти-задно предаване ще отбележа, че "Германският производител е включил в плановете си да оборудва с тази опция настоящите купе версии на С- и E-Class"Тук ключовата дума е ОПЦИЯ!
  • #8
    12 rate up comment 4 rate down comment
    //M ( преди 12 години )
    И какво излиза сега този който и избрал АUDI заради 4х4 вече няма да го направи ! :)
  • #7
    11 rate up comment 8 rate down comment
    Боли, а!!))) ( преди 12 години )
    И тия като БМВ - бавно и славно ...по стъпките на Ауди!