Last news in Fakti

4 Януари, 2023 13:39 8 999 11

Fiat Panda 4x4 се завръща на пазара

  • fiat-
  • panda-
  • 4x4
Fiat Panda 4x4 се завръща на пазара - 1

Бюджетният хечбек Fiat Panda 4x4 изчезна от ценовите листи на дилърите през лятото на 2022 г. Производството на популярния модел в Европа бе спряно поради липса на компоненти. Но, както съобщава ресурсът Passione Auto Italiane с позоваване на ръководителя на Fiat Оливие Франсоа, производството на Panda 4x4 ще бъде възобновено през 2023 година.

Fiat Panda 4x4 се завръща на пазара

Настоящото поколение на модела ще остане на поточната линия на завода в Помиляно д'Арко до 2026-а. Освен това през 2024 година към него ще се присъедини новата Panda, разработена от бразилското подразделение, която ще се прави на евтината платформа CMP.

За разлика от всички предишни поколения на модела, които принадлежат към европейския А-клас, новата Panda ще премине в сегмент В. Известно е, че в Бразилия порасналият хечбек ще се предлага с хибридeн силов тракт. Докато в Европа това ще бъде електрически автомобил, сглобяван в завода на Fiat в Сърбия.

Fiat Panda 4x4 се завръща на пазара

Що се отнася до Fiat Panda 4x4 от трето поколение, преди да бъде спряно производството ѝ, тя се оборудвше с бензинов турбомотор TwiAir с работен обем 875 куб.м. см. Мощността на агрегата е 85 к.с., а максималният въртящ момент - 145 Нм. Този агрегат работи съвместно с шестстепенна механична скоростна кутия.

Точната дата на рестартирането на Fiat Panda 4x4 не е обявена. В момента това е най-евтиният модел автомобил на италианската марка. През 2023 г. тази „титла“ ще отиде при електрическия Fiat Topolino. А от 2027 г. цялата европейска линия на Fiat ще бъде електрическа.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 21 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сашо

    21 5 Отговор
    Сладурче!

    Коментиран от #2

  • 2 Легенда

    27 5 Отговор

    До коментар #1 от "Сашо":

    Джудже което носи обувките на Великан! Навсякъде ходи!
  • 3 Тънка и некачествена

    5 25 Отговор
    изработка, с това е известна фирмата.
  • 4 Куку

    6 20 Отговор
    Прави ми неприятното впечатление, че когато стане въпрос за фиат, алфа, дачия и не дай си боже някой да коментира нещо отрицателно следва голямо оплюване и яки минуси. Хора мислете трезво това са най- ниско качество автомобилни марки! И като дизайн, надеждност, качество и стил. Направо ви съжалявам...Нищо горе главата и само напред и директно в сервиза...

    Коментиран от #10

  • 5 Селянин

    4 2 Отговор
    Фиат най-бюджетният автомобил.
  • 6 Дедо ви

    8 1 Отговор
    Преди много години имах от старите, много проходима, и много мазохистична. Но за толко пари толко музика.
  • 7 един от стадото

    23 3 Отговор
    имахме във фирмата едно Уно, най презирана и подценявана кола. Никой не се грижеше за нея, не беше персонална. Всеки я юрка и оставя, после следващите. Нощната смяна пет човека с нея се прибират. Масла, прегледи, няма такива работи, даже са забравяли къде са я оставили. Ни вопъл, ни стон.. Накрая умря като роб..Но достойно. Дори до автоморгата отиде на ход. Там и снехме номерата.Така, че по леко с оценките

    Коментиран от #9

  • 8 Да питам за един приятел

    1 6 Отговор
    Коя е по- хубава Фият Мултипла или Фият Панда?😹😹😹😹😹😹😹😁😁😁😁😁

    Коментиран от #11

  • 9 Майстора..

    1 7 Отговор

    До коментар #7 от "един от стадото":

    Хаха.. да..да. кой ли ще повярва на тия ??? Ако беше хондичка по може! Всъщност ако сте я карали всичко на всичко стотина километра..ххаах..
  • 10 Дфен

    7 0 Отговор

    До коментар #4 от "Куку":

    Хаха щото мерц го викат постоянно за дефекти.
  • 11 един от стадото

    13 0 Отговор

    До коментар #8 от "Да питам за един приятел":

    Фиат 131 Абарт. рали Златни пясъци. Занини 79 и 80 та, Вудафиери 81ва, Зануси 82ра..Мачкаха наред братчед.. Ти знаеш ли как вървеше това чудо. Кьорав германец нямаше напред. После почнаха с Ланчите